Home / Tag Archives: Shqipëria e Bashkuar

Tag Archives: Shqipëria e Bashkuar

Intervistë për Gazetën KosovaGraf

Në një intervistë të dhënë për KosovaGraf kryetari i LSHB-së Tahir Veliu ka folur për themelimin e lëvizjes, financimin dhe promovimin e saj në trojet shqiptare.Po ashtu ai ka folur edhe për arrestimet që janë bërë nga autoritetet greke, pasi që sipas tij autoriteteve greke po iu pengon misioni i …

Read More »

Ja dallimi mes Shqipërisë së Bashkuar dhe “Shqipërisë së Madhe”

Pjesë e shkëputur nga libri “Platforma për Shqipëri të Bashkuar”. Termi Shqipëri e Bashkuar, nënkupton asgjë më shumë apo më pak se sa territoret e banuara historikisht me shqiptarë autoktonë, pasardhës të padiskutueshëm, të vërtetuar shkencëtarisht, të pellazgëve dhe ilirëve. Shqipëria e Bashkuar nënkupton trojet shqiptare të aktit juridik të …

Read More »

Ndalohet në Kakavijë ideatori i Shqipërisë së Bashkuar

Policia kufitare e Kakavijës i ka ndaluar hyrjen në Greqi Tahir Veliut, person i cili është në listën e njërëzve të padëshiruar për autoritetet greke. Mediat e vendit fqinj raportojnë se Tahir Veliu do prezantonte në Janinë një libër për “Shqipërinë e Madhe”. Tahir Veliu është ideatori i Lëvizjës për …

Read More »